REKAO MI JE DA NIJE KRIV

0
SHARE

Резултат слика за REKAO MI JE DA NIJE KRIV

Eto dočekali smo i od branitelja ratnih zločinaca i haških optuženika, prijedlog da rahmetli Hatidža Mehmedović dobije ulicu u Novom Pazaru. Rasimu je kasapin Ratko Mladić  rekao da nije kriv. Ovaj mu je povjerovao. Rasim neće tražiti smjenu Vjerice Radete, a možda će podržati ako do toga dođe, ali eto, sve će učiniti da majka Hatidža dobije svoju ulicu. Kakav licemjer.

E taj Ljajić koji je emotivno govorio o kasapinu Ratku Mladiću, branio i posjećivao zločince danas predlaže da majka Hatidža dobije ulicu u Novom Pazaru. Ko imalo zna kakav je on mešetar i interesdžija zna i koliko je ovaj prijedlog sitno šićardžijski, populistički i neiskren od strane ovoga kameleona kojem svaka boja i kapa pasuju samo radi opstanka u vlasti.

Naravno da majka Hatidža zaslužuje i više od jedne sporedne ulice u našem gradu, no’ to ne znači da sad trebamo zaboraviti sve Rasimovo prenemaganje i kukumavčenje u odbrani zločinaca i relativiziranje njihove odgovornosti za zločine i Genocid u Bosni. To ne znači da Rasim treba da dobije aplauze za svoje političke manevre kojima samo pokušava sebe predstaviti borcem za prava Bošnjaka a svi znamo da kod njega nema niti Bošnjaštva niti brige za stanje bošnjačkog naroda. Kod njega je sve duboko promišljeno, i ako nema interesa ne zanima ga ni rođena familija.
Stoga, Rasim je najprije trebao obezbijediti Bošnjacima u Sandžaku bolji život, ekonomski razvoj, izgradnju putne infrastrukture, dovesti strane investitore, obnovu elektro mreže, vodovodne mreže i još mnogo toga. Za vrijeme ministrovanja Rasima Ljajića (duže od dve decenije) u Sandžaku su narasli kriminal, narko bosovi, i smrtni slučajevi predoziranja narkoticima, sve ostalo kao da je stalo. E pa da! Rastu i tajkunski poslovi ljudi koji su spremni da plaćaju reket mafiji sa Hadžeta poznate kao “Randina mafija.”

Uz prijedlog da rahmetli Hatidža dobije ulicu Ljajić ovih dana organizuje i dane dijaspore uz pevače i pevaljke pokušavajući smanjiti uticaj muftije Zukorlić Muamera na bošnjačku dijasporu. Zaboravlja Ljajić da se poštenje dijaspore ne može kupiti estradnim đuskalicama niti Regionalnom televizijom i njenom površnom produkcijom koja je konstantno u službi “peglanja” njegovih laži i nemoralnih kriminalnih poslovanja.

Dijaspora je željna poštenog ambijenta za ulaganje novca u svoj radni kraj. A dok je Ljajić na vlasti to se neće desiti jer je on naviknut na reket i uzimanje novca pa i za golubarnik ukoliko se pravi u Novom Pazaru.

Stoga, dijaspora je okrenuta Zukorliću koji je jedini uspeo da se odbrani od Ljajićevih glodara. Zato Ljajić napada Zukorlića govereći da je on veća opasnost od Ugljanina. Naravno, da je Zukorlić opasnost po Ljajića jer je slobodan, neustrašiv, častan i obrazovan. I Ljaić zna da se primiče dan kada će izgubiti vlast, privilegije i veze, snagu a onda i podršku koju dobija od interesnih grupa koje veže zajednički biznis u kriminalu. Ugljanin nikada nije bio prava opasnost za Ljajića jer su oni zapravo isti. Povezuje ih isti motiv, vlast, novac i moć po svaku cijenu. Narod je za njih dvojicu samo potrošna roba i ništa više.

Brana od ove kriminalne udruge koja je zajahala Sandžak a posebno Novi Pazar jeste muftija Zukorlić. Stoga Rasim napada, izmišlja, blati i ne bira sredstva da napakosti Zukorliću. Ali, došlo je vrijeme kada se “pika” samo poštenje, čast, moral, ugled i iskrena borba za prava naroda. Ljajićeva matrica ponavljanja istih floskula, premeštanja iz šupljeg u prazno je raskrinkana i prezrena. Dojadio je i dosadio svakome. Ostaje mu samo da izmišlja, satanizuje i blati. Njemu to i liči. Neka je drugar sa Vjericom Radetom. Sličan se sličnome raduje.

 

S.Š.