Rodila mu dvije kćerke pa je iz bijesa polio kiselinom

0
SHARE

Dvadesetpetogodišnja majka iz New Delhija dobila je teške opekotine na licu i tijelu nakon što ju je muž polio kiselinom.

Tridesetdvogodišnji Siraj bio je bijesan na suprugu Farah zato što mu nije donijela miraz, a razljutilo ga je i to što mu je po drugi put rodila djevojčicu, a on je želio sina.

S opekotinama na licu, šakama i stomaku Farah je hitno odvezena u bolnicu.
farah.jpg - undefinedFoto: Daily Mail

Njena sestra Nusrat Jahan kaže da se Farah prije osam godina udala za Siraja i da su počeli sa svađama prošle godine kada je zatražio miraz. Farah kaže da su problemi s porodicom supruga nastali nakon što je rodila prvu ćerku.

Optuživali su me da sam namjerno rodila djevojčicu. Kako je vrijeme prolazilo, tako su me sve više maltretirali, a prošle godine situacija se mnogo pogoršala.”

Pod pritiskom porodice, Siraj je zahtijevao od nje da od roditelja traži novac.

“Pošto ih nisam poslušala, počeli su me tući, a kad sam rodila drugu kćerku, stvar je došla do usijanja. Zbog djece sam se trudila izdržati svakodnevno zlostavljanje. Pitala sam se ko će izdržavati mene i djecu ako napustim Siraja”, kaže ona, ali priznaje da nije mogla zamisliti da će on ići toliko daleko da je polije kiselinom.

“Nikada mu to neću oprostiti”, kaže ona.

https://youtu.be/Raor7JR1h0w