Ronaldo i Buffon u Rimu poklonili dresove dvojici albanskih dječaka koji su preživjeli zemljotres

0
SHARE

Fudbaleri italijanskog prvaka Juventusa Cristiano Ronaldo i Gianluigi Buffon poklonili su dresove dječacima koji su skokom s balkona preživjeli nedavni razorni zemljotres u Albaniji, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom posjete albanskog predsjednika Edija Rame hospitaliziranim žrtvama zemljotresa, sedmogodišnji Aurel Lala i desetogodišnji Alesjo Cakoni su mu otkrili da im je san da upoznaju fudbalske asove Ronalda i Buffona.

Rama je dječake odveo u Rim na večerašnju derbi utakmicu Lacija i Juventusa, a prije meča ih je i upoznao s dvojicom fudbalera.

“Ovo je iznenađenje za Aurela i Alesja koji su skokom s balkona zgrade u Thumaneu preživjeli zemljotres”, objavio je Edi Rama na društvenim mrežama na kojima je direktno emitirao susret dječaka s njihovim fudbalskim idolima.

Ronaldo i Buffon su dječacima poklonili potpisane dresove, što je nakratko vratilo osmijehe na lica dječaka koji su u zemljotresu izgubili najbliže članove porodice.

Rama je Cakoniju poklonio i dres golmana Milana Gianluigi Donnarumme.

Albaniju je 26. novembra pogodio razorni zemljotres u kojem je poginula namanje 51 osoba, a među poginulim su bili otac i sestra Cakonija i baka i sestra Lale.

Izvor: Anadolija