Rožajac koji je ubio brata: “Morao sam to da uradim”

0
SHARE

Rožajac Ernes Erka Škrijelj (47) priznao je juče sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanji Rakonjac da je ubio brata Mersada. Tvrdio je da je to “morao” da uradi, a ostale detalje o tragediji nije želio da iznosi.

Sudija Rakonjac mu je nakon saslušanja odredila pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo.

Nakon što se optuženi prethodno u Višem tužilaštvu branio ćutanjem, kako “Dan” saznaje, jučer je pred sudijom Rakonjac kazao da se kaje i žali zbog svega što se dogodilo.

“Ovo sam jednostavno morao da uradim. Zasad ne želim da bilo šta govorim o svemu. Biće vremena”, kazao je Škrijelj.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, rožajska policija je 16. aprila oko 22.15 časova uhapsila Ernesa Škrijelja iz tog grada zbog sumnje da je neposredno prije toga ubio svog brata Mersada.

Odjeljenju bezbjednosti Rožaje je prethodno prijavljeno da je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Službenici OB Rožaje su otišli na lice mjesta gdje su ispred porodične kuće u Rožajama zatekli Ernesa i beživotno tijelo njegovog brata Mersada.

U saopštenju iz Uprave policije se navodi da se sumnja da je E.Š. ubio M.Š. iz pištolja.

“Od E.Š. je oduzet pištolj kojim je, kako se sumnja, izvršeno ubistvo. O događaju je upoznat nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Slijedi vršenje uviđaja i druge službene mjere i radnje”, saopštili su neposredno nakon ubistva iz Uprave policije.