Rozajac objavljivao na Facebook fotografije gole supruge

0
SHARE

Sud u Rožajama u Crnoj Gori kaznio je O. H. novčanom kaznom od 150 evra, jer je na Fejsbuku, sa lažnog profila, objavljivao gole fotografije bivše nevenčane supruge.

Prethodno su on i njegov otac H. H. kažnjeni sa po 250 eura, te zabranom uznemiravanja i uhođenja u trajanju od tri mjeseca, zbog fizičkog nasilja nad bivšom ženom i snahom.

Oštećena je bivšeg supruga prijavila sredinom decembra, pošto je pozvala sestra i rekla joj da na Fejsbuku postoji profil sa njenim imenom, sa kojeg neko njihovoj porodici šalje fotografije golotinje.

U prijavi je navela da sumnja na bivšeg muža, da je on to činio i ranije, te da je sa lažnih profila sporne poruke slao i njegovoj i njenoj rodbini. U drugoj prijavi, nekoliko dana kasnije, navela je da joj je bivši suprug rekao kako je njene gole fotografije pokazivao “nekom crncu koji je boravio u hotelu ”Aldi”, gdje je O. H. zaposlen kao konobar.

Optužila ga je da je dvije godine sa lažnog profila u njeno ime pisao njenim rođacima i od njih tražio da upražnjavaju seks.

O. H. je na sudu priznao delo za koje se tereti.

Oštećena i njen bivši suprug su živeli u vanbračnoj zajednici tri godine i imaju dvoje djece.