Sandzak – Preminula nakon carskog reza, otac optužuje lekare za nesavesno lečenje

0
SHARE

Priboj – Biljana Slobić (31) porodila se 01. januara carskim rezom i na svet donela zdravog dečaka, a preminula je 03. marta. NJen otac Milanko Grozdanić u izjavi za Glas zapadne Srbije tvrdi da su komplikacije nakon porođaja nastale usled nesavesnog lečenja u pribojskoj bolnici.

Za Novu godinu ćerka mi se porodila carskim rezom u Priboju. Posle intervencije dobila je temperaturu i nakon pet dana od porođaja morali su da joj otvore ranu jer je došlo do stvaranja gnoja”, rekao je Grozdanić iz Pribojske Banje.

Prema njegovim rečima porodilja je temperaturu imala sve vreme i sa svim dodatnim komplikacijama nisu je prebacivali za Užice do 25. januara.

„Kada je primljena u užičku bolnicu konstatovano je da slučaj nije za njih i da je stanje zapušteno. Za Beograd je prebaciju 30. januara, gde je ponovo otvaraju 1. februara kako bi joj očistili ranu. Nakon nekoliko dana posle operacije Biljana je opet dobila temperaturu, po priči lekara već je nastupila infekcija”, kaže unesrećeni otac.

Milanko navodi da su se beogradski lekari borili za život njegove ćerke do 14. februara kada je Biljana upala u komu.

Preminula je 3. marta na Ginekološko akušerskoj klinici.

„U petak sam bio kod javnog tužioca gde sam dao izjavu kako bi oni pokrenuli postupak. Smatram da je Biljanino lečenje zapušteno u pribojskoj bolnici i da su moju kćerku tamo nesavesno lečili”, ističe otac Milanko. (Glas zapadne Srbije)