Sandžaklija vratio vlasniku izgubljeni novčanik pun para

0
SHARE

Radovan S. Glavonjić iz Bistrice kod Nove Varoši pronašao je na proširenju pored magistrale novčanik pun para i predao ga policiji koja je novac vratili zaboravnom vlasniku.

Pored 550 evra, 2.000 dinara i medaljona sa likom Belog anđela u novčaniku je bila je i zdravstvena knjižica na ime maloletnog lica, uz pomoć koje je i pronađen vlasnik iz Priboja.

Image result for novcanik

Ni nakon par dana, vlasnik izgubljenog novčanika nije se javio poštenom nalazaču. Radovan S. Glavonjić kaže da nije razočaran postupkom, mada je očekivao telefonski poziv.

– Možda je zauzet poslom ili ima drugih briga, a i ako se ne javi nije strašno. Važno je da je novac vraćen, a malo je falilo da novčanik šutnem sa puta u Bistričku reku. Izgledao je kao da je prazan i da ga je neko namerno izbacio kroz prozor kola – kaže Glavonjić.

z9oktkqTURBXy9jZTJkNDQyYTM4OWE5NDI2YjFlZDI5YjYyNjc3MmJiOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Kožni novčanik izgubljen je na autobuskom stajalištu, kod mosta koji od magistrale, preko reke Bistrice vodi ka centru sela.

Glavonjić je novčanik pronašao u ranim jutarnjim časovima prilikom odlaska na posao.

-Zbog medaljona najpre sam pomislio da ga je izgubio neko od vernika koji pohode obližnji manastir Svete Trojice. Kako osim zdravstvene knjižice nije bilo drugih dokumenata, predao sam ga u stanicu policije da oni pronađu vlasnika – kaže Glavonjić.
Radovan S. Glavonjić zaposlen je kao matičar u Opštinskoj upravi u Novoj Varoši. Kolege i građani za Glavonjića imaju samo reči hvale. Kažu da nisu iznenađeni Radovanovim potezom, jer ga znaju po marljivosti i poštenju.

– Ni u jednom trenutku nisam pomislio da novac zadržim za sebe. Moji su me vaspitali, a i ja svoje sinove, da je obraz preči od svega – kaže skromno Glavonjić. (Blic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here