SARAJEVO | Uspješno realiziran BIKE FEST-a Park Jezero

0
SHARE

U organizaciji Općine Centar Sarajevo i saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju i udruženjem Giro di Sarajevo premijerno danas 15.10.2017. g. u 13 sati je održan Bike Fest u parku Jezero. Uz bogatu ponudu zanimljivog sadržaje uživalo je destine onih kojima je biciklizam u srcu.

Ciljevi projekta su, pored socijalnog aspekta, bili i druženje kroz biciklističko takmičenje, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim mjerama vezano za saobraćajne propise, omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

Vožnja na hronometar ili protiv sata je jedno od najjednostavnijih biciklističkih takmičenja, ali i jedno od najnapornijih. Za djecu koja nisu imala svoj bicikl bili su obezbijeđeni dvotočkaši koje su mogli koristiti na licu mjesta. M-Bike Shop je obezbijedio i besplatan servis za sva bicikla, te određeni broj bicikala za djecu koja su mogli iskoristili za učešće u radionicama. Pored toga, mališani do sedam godina starosti su na kraju cijelog događaja učestvovali u zanimljivoj igri potrage za blagom. – Istako je za naš portal Haris Fazlagić, rukovodilac marketinga JU Centar za Spoet i Rekreaciju Sarajevo.

Za sve prisutne obezbijeđeni su bili sokovi, poslastice i sendviči naših cijenjeni sponzori. Hvala Coca Cola Hellenic, QUICKIE, Dukat Fit, M-BIKE SHOP, Franz Ferdinand Hostel Sarajevo, Bracom SportShop Sarajevo, Only One doo i Vispak Visoko. Medijski partneri su bili: BikeMagazin, Klix.ba, Antena Sarajevo i Radio Mix. Najbrža tri takmičara su dobili vrijedne nagrade i medalje. Učešće i na ovom događu je bilo besplatno! – Zaključio je Fazlagić. Redakcija