SDA Sandžaka, Tutin: Bez dočeka za Vučića, nećemo da učestvujemo i njegovoj predizbornoj kamapanji

0
SHARE

SDA Sandžaka, Ogranak Tutin pozvala je sinoć svoje članove i simpatizere da ne učestvuju organizaciji posjete i dočeku predsjednika Srbije u taj grad Aleksandra Vučića.

“SDA Sandžaka Ogranak Tutin, obavještava svoje članove i simpatizere da neće učestvovati u organizaciji posjete i dočeku Aleksandra Vučića”, saopćeno je iz SDA Tutina.

Sa predizbornog mitinga SDA Sandžaka u Tutinu 2016. godine

Kako ističe iz tutinskog ogranka te bošnjačke partije, poštuju stavove centrale SDA Sandžaka i poručuju da “neće da čestvuju u Vučićevoj predizbornoj kampanji”.

“Ostajemo pri saopštenju generalnog sekretara SDA Sandžaka (Ahmedina Škrijelja). Nećemo da učestvujemo u predizbornoj kampanji Vučića. A predsejdnik je predsjednik svih građana i dužnost mu je da se zalaže za sve projekte koje su od važnosti za opštinu i njene građane. Građani su dali državi sboje pare kroz poreze i druge dadžbine i treba da im se vrati kroz ulaganje i povratak institucija koje su ugašene i Tutinu”, rekao je predsjednik Ogranka SDA Sandžaka za Tutin Mirfat Tahirović.

On je dodao da će predsjednik tutinske opštine Kenan Hot, iz redova SDA Sandžaka, imati službeni susret sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i te će od njega zatražiti odgovor na pitanje kada će se Tutinu vratiti predstavništva republičkih institucija ali i zatražiti ulaganja u infrastruktutu ove općine i izgradnju škola i bolnica.

Bilbord s Vučićevim likom u Tutinu

Upitan ko je postavio transparente s likom Vučića i porukama dobrodošlice, Tahirović je naglasio da to nije učinila SDA i da “transparenti nisu volja građana Tutina nego su režija pristalica SNS-a”.

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke(SNS) posjetiće u petak Tutin, tokom boravka u Raškom okrugu, a u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

Vučić će prije posjete Tutinu boraviti u Vrnjačkoj banji, Kraljevu, Bogutovačkoj banji i Raški, najavljeno je iz Službe za saradnju s medijima Predsjednika Republike.

Prema programu posjete, dostavljenom medijima, srbijanski predsjednik će u Tutinu u 14 sati obići obnovljenu Tehničku školu i Gimnaziju u tom gradu, a oko 14.30 je predviđen sastanak sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Iz općinske uprave Tutina je nezvanično rečeno da za sada nije planirana Vučićeva posjeta Opštini Tutin.

Vučić, kako je ranije nezvanično bilo najavljeno, neće posjetit Novi Pazar i susresti se sa predstavnicima Grada Novog Pazara.

SDA Sandžaka je više od dvije decenije vodeća stranka u Tutinu, sandžačkoj općini sa preko 95 procenata Bošnjaka.