SKANDAL – Nakon žive lomače, vlast tražila po 100€ od stanara zgrade Bor! (Video)

0
SHARE

Nakon što su na društvenim mrežama osvanuli komentari da su pojedine osobe u ime Gradske uprave stanarima zgrade Bor tražile učešće od po stotinu eura da se krov jednog ulaza pokrije crepom koji je stradao usljed nemilog požara od prije dvije sedmice, naša ekipa odlučila je da isti slučaj i provjeri. Otišli smo na licu mjesta i razgovarali sa Fehom Biševcem koji u zgradi Bor živi 33 godine. Informaciju nam je i potvrdio, ističući da je stanarima dosta ono što im se desilo, te da se kod mnogih od njih naišlo na negodovanje.

“Tu živim skoro 33 godine. Prilikom spašavanja ovog dijela koji je tu izgorio došlo je do lomljenja nekih crepova i jedan od mojih komšija otišao je u opštinu da vidi da li mogu da promijene sve crepove na zgradi. Komšija Senad Halitović rekao mi je da su mu iz opštine tražili 100 eura po stanu, 24 stana po 100 eura, to je znači 2400 eura. To sigurno ne bi koštalo toliko da se pokrije cijela ova zgrada, a ne samo ovaj naš dio. To zaista nema smisla, malo su negodovali pojedini, ja sam im od starta rekao da ne želim da učestvujem. Ne bih im dao nikad, jer to ako nema opština u 21. vijeku da spasi jedan krov i da pomogne, ja da pomažem od penzije koja je malo više od 100 eura niti mogu niti hoću”, poručuje Feho Biševac.

Gospodin Biševac pohvalio je radnike, ističući da su na sanaciji stanova od jutra do mraka. Posebno se zahvalio omladini koja živi u zgradi Bor bez čije brze reakcije, kako kaže, još mnogo stanova bi bilo zahvaćeno požarom.

“Naša omladina ovdje iz zgrade Bor ušla je i čistila stanove, pomogla je to što je mogla i hvala im. A što se tiče firme i ovih radnika koji rade, svaka im čast, rade od jutra do mraka, za veoma kratko vrijeme je to sanirano, fala Bogu nije bilo ni kiše tako da su odradili za sad sve besprekorno”, ističe Biševac. 

Kontaktirali smo Štab za vanredne situacije grada Novog Pazara upitavši ih da li su upoznati sa ovim slučajem. Iz Štaba poručili da oni ne stoje iza tog pokušaja prikupljanja novca, te da je to akcija pojedinca koji, kako navode, pokušava zloupotrebiti ovu nemilu situaciju.

 

 

SANA