Skandal u Novom Pazaru || Sadašnji direktor lobirao za budućeg naslednika, razlog neverovatan!!! Ministarstvo prosvete mora pod hitno reagovati!

0
SHARE

Skandal u Novom Pazaru || Sadašnji direktor lobirao za budućeg naslednika, razlog neverovatan!!! Ministarstvo prosvete mora pod hitno reagovati!

Kako Glas Pazara saznaje iz dobro obaveštenih izvora, izbori u nastavničkom veću u novopazarskoj OŠ “Avdo Medjedović” sprovedeni su na krajnje neprimeren i nelegalan način.

Kako za Glas Pazara priča jedan od članova nastavničkog veća, pošto mandat sadašnjeg direktora Ahmedina Djerleka ističe zbog odlaska u penziju, sadašnji direktor je napravio dil sa svojim zamenikom Zahirom Gudževićem. Naime, sadašnji direktor koji je rekorder u Srbiji po zapošljavanju svojih bliskih rodjaka (nepotizmu) je u dogovoru sa “svojim” kandidatom napravio dogovor “ja tebi podršku a ti meni normu za ćerku”.

Da malo pojasnimo, Zahir Gudžević koji je pobedio Ajselu Hadžiahmetović na nastavničkom veću je upravo dobio glasove lobiranjem sadašnjeg direktora Ahmedina Djerleka, jer Gudžević koji je po profesiji profesor matematike po njegovom izboru bi trebao osloboditi mesto za ćerku sadašnjeg direktora Ahmedina Djerleka.

Da podsetimo javnost, sadašnji direktor Ahmedin Djerlek je rekorder u Srbiji po zapošljavanju svojih rodjaka:

Zaposlio je Mersiju Djerlek kao nastavnika Matematike, Ildu kao nastavnika biologije (snaha za sina ali nije promenila prezime da ne bi bilo identično kao direktorovo),
Aminu snahu od sina je zaposlio kao psihologa, Nura pašonoga za kotlara, svastiku Binasu Redžović je zaposlio kao čistačicu, dok je drugu svastiku Kimu zaposlio na mestu kafe kuvarice, ćerku od sestre Binasu (trenutno na bolovanju) je zaposlio kao nastavnicu engleskog a drugu ćerku od sestre Suadu je zaposlio kao nastavnicu likovnog.

Prosto je nejasno kako je Ahmedin Djerlek sve ove godine bio direktor jer je Ministar prosvete u Novom Pazaru smenjivao direktore za jedan slučaj nepotizma sebi bliskih ljudi dok se Ahmedinu oprostilo za blizu 10 svojih najbližih rodjaka.

Škola je već punih 5 godina ocenjena sa minimalnom ocenom, dvojkom od Republičke inspekcije i to sa najmanjom ocenom za upravu kojom on rukovodi dok su nastavnici bolje ocenjeni.

Podsetimo da su zbog nepotizma smenjeni direktori novopazarskih škola OŠ “Vuk Karadzić” Zeno Mučić i Ekonomsko-trgovinske škole Sead Ljajić.

Ceo Novi Pazar bruji o ovom slučaju dok se nadležne lokalne i republičke inspekcije ne oglašavaju povodom ovog nevidjenog skandala u istoriji prosvete na ovim prostorima. Ovo je jedinstven slučaj nepotizma kojim se rukovodio sadašnji direktor.

Nakon svega ovoga, samo nam preostaje da vidimo šta će preduzeti nadležne službe: lokalna, republička, prosvetna inspekcija i Agencija za borbu protiv korupcije. Slučaj je i za sud jer se radi o krivičnom delu “Trgovini uticajem”.

Sve ove navode koje smo izneli u tekstu mogu potvrditi svi zaposleni i naravno ako su voljni članovi školskog odbora koje delegira Bošnjačko nacionalno vijeće.

Redakcija Glas Pazara