Skuplje parkiranje, odnošenje smeća i komunalne takse

0
SHARE

Skupština Novog Pazara odobrila je danas JKP “Gradska čistoća” i Parking servisu da povećaju cijene svojih usluga, a usvojena je i odluka o poskupljenju lokalnih komunalnih taksu.

Novim cjenovnikom Parking servisa predviđeno je povećanje cijene parkiranja na zatvorenim parkiralištima sa 40 na 50 dinara po započetom satu, dok će rezervacija parking mjesta u ekstra zoni sada koštati 12.000 dinara mjesečno.

Iznošenje smeća za fizička i pravna lica poskupelo je za devet odsto, dok će za korisnike koji tu uslugu plaćaju paušalno povećanje biti 12 odsto, odnosno sa 446 na 500 dinara.

Lokalni parlament usvojio je i Odluku o izmjenama komunalnih taksi na osnovu kojih će firmarina poskupiti za oko 3,4 odsto, dok će takse za posjedovanje vozila biti veće za 40 dinara.

Skupština Novog Pazara usvojila je i Lokalni plan zapošljavanja za 2019. godinu, kojim je predviđeno zapošljavanje 50 nezaposlenih, a za šta će grad izdvojiti pet miliona dinara.

Taj novac će biti utrošen na subvencije za zapošljavanje 25 osoba iz kategorije teže zapošljivih, kao i na 25 subvencija za pokretanje sopstvenog biznisa.

Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja iznijeli su niz primjedbi na ovaj Plan, navodeći da su sredstva neadekvatna i da je lokalna samouprava trebala da izdvoji više novca za rješavanje problema nezaposlenosti.

Glasovima svih odbornika usvojena je odluka o funkcionisanju i strukturi jedinica civilne zaštite na teritoriji Novog Pazara, kao i Lokalni antikorupcijski plan.

izvor: Radiostoplus