Smrtna kazna za ubicu koji je bebi odsekao glavu, majka Natalija dobila 25 godina zatvora

0
SHARE

Sud u Belorusiji osudio je Viktara na smrtnu kaznu

Viktar Sijarhel (48) biće pogubljen pred streljačkim vodom zbog toga što je prošle godine brutalno ubio osmomesečnu bebu, odsekavši joj glavu.

Osmomesečna Hana ubijena je u svom domu u Belorusiji. Tragediji je prethodilo pijanstvo Viktara i detetove majke Natalije (26). Devojčica je prvo brutalno pretučena, a potom iskasapljena. Detetu je naneto više od 40 povreda nožem, a telo je bilo toliko unakaženo da je jedan od lekara Hitne pomoći pao u nesvest kada je stigao u stan.

Telo bebe pronašao je otac, koji je u trenutku masakra sa drugo dvoje dece bio van kuće. Majka i ubica pronađeni su pijani u jednom lokalu nedaleko od kuće.

Kako prenose lokalni mediji, Viktar i Natalija su se poznavali godinama, a neretko su znali da se napiju i prave haos. Kobnog dana bili su u Natalijinom stanu, kada je Viktar iz neutvrđenih razloga prvo krenuo da bije dete, a potom je zgrabio nož. Ubistvo se dogodilo naočigled majke, koja ništa nije uradila da masakr spreči, nego je sa ubicom potom otišla u bar i nastavila da pije

Oboje su osuđeni u oktobru 2019. godine. Viktar na smrtnu kaznu, a Natalija na maksimalnu kaznu zatvora od 25 godina zatvora. Oboje su uložili žalbe na presudu, koje su odbijene. Još nije saopšteno kada će egzekucija ubice biti izvršena.