Sneg neće stati naredna 24 sata: Meteorolozi izdali novo upozorenje, najavljeni su veliki smetovi širom Srbije (FOTO)

0
SHARE

Sneg koji je jutros ponovo počeo, nastaviće da pada sve do sutra ujutru

Sneg, uzbuna
Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje na snežne padavine i stvaranje velikih smetova na teritoriji cele zemlje.

Kako iz RHMZ-a najavljuju sneg koji je jutros ponovo počeo, nastaviće da pada sve do sutra ujutru – dakle narednih 24 sata.

– Obilne padavine očekuju se do kraja dana, u toku noći i sutra ujutru, kada će u većini krajeva, osima na severu Vojvodine, doći do povećanja visine snežnog pokrivača za novih 15 do 30 cm, lokalno i preko 40 cm – navodi se u ovom upozorenju.

Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

Više snega očekuje se u južnim, centralnim i zapadnim krajevima, a zbog pojačanja severozapadnog vetra doći će do stvaranja snežnih nanosa.

Smetovi mogu izazvati usporen saobraćaj, a svim vozačima savetuje se oprezna vožnja, koju trebas prilagoditi uslovima puta.

Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje – rekao je meterolog Nedeljko Todorović.

Sneg u ritskoj šumi; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ipak, da sneg ne smeta svima i da može biti itekako idiličan i lep, dokazuje i fotograf Jaroslav Pap, koji je napravio predivne snežne fotografije u ritskoj šumi kod Novog Sada, iako su skoro svi delovi Srbije pod crvenim meteoalarmom, koji će biti na snazi do subote popodne.