SPP pisao gradonačelniku: Erdoganu dodijeliti plaketu počasni građanin Novog Pazara i zlatni ključ grada

0
SHARE

Odbornički klub SPP-a u Novom Pazaru obavještava javnost da je danas gradonačelniku Novog Pazara, gospodinu Nihatu Biševcu predat prijedlog sljedeće sadržine:

Poštovani,
S obzirom na to da se bliži 20. april Dan grada Novog Pazara, a u skladu sa praksom da se u povodu tog datuma dodjeljuju priznanja i plakete zaslužnim pojedincima za razvoj našeg grada, Odbornički klub Stranke pravde i pomirenja predlaže da se predsjedniku Republike Turske, gospodinu Redžepu Tajipu Erdoganu dodijeli plaketa „Počasni građanin Novog Pazara i zlatni ključ grada Novog Pazara“.

OBRAZLOŽENJE

S obzirom na to da je gospodin Redžep Tajip Erdogan dva puta posjetio Novi Pazar, jednom u svojstvu premijera Republike Turske 2010. godine, drugi put kao predsjednik Republike Turske 2017. godine, na taj način potvrđujući koliko respektuje naš grad i sve njegove građane. Takodjer, te posjete su doprinijele poboljšanju ukupne pozicije Bošnjaka, koji čine većinu stanovnika Novog Pazara, u državi Srbiji.
Imajući u vidu da je posljednja posjeta upriličena zajedno sa predsjednikom R. Srbije, gospodinom Aleksandrom Vučićem, koji je dobitnik ove nagrade, smatramo uputnim predložiti Vam da isto priznanje dobije i predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan.
Mišljenja smo da ovaj zahtjev upućujemo u ime svih onih desetina hiljada Bošnjaka i ostalih građana Novog Pazara koji su, izlaskom na ulice i veličanstvenim dočekom, potvrdili svoj odnos prema gospodinu Tajipu Erdoganu i velikom, bratskom turskom narodu.
Poštovani Gradonačelniče,
Mi smo kao Odbornički klub SPP-a u parlamentu Grada Novog Pazara već pokrenuli ovu inicijativu, ali s obzirom na to da ona, nažalost, nije dobila podršku od većine koju čine SDP i SDA, uz izgovor da je ova inicijativa „pravo koje ima Gradonačelnik“, smatrali smo da je potrebno i Vama se na ovaj način obratiti.
U nadi da ćete ispoštovati volju građana Novog Pazara, i dijela odbornika u Skupštini grada Novog Pazara iz redova naše partije, srdačno Vas selamimo.

Šef Odborničkog kluba Stranke pravde i pomirenja
Prof. dr. Jahja Fehratović