SPP podnio prijave protiv 34 kladionice u blizini škola – Građani podržali akciju

0
SHARE

Stranka pravde i pomirenja istrajna je u zahtjevu da se i u Novom Pazaru “poštuje i sprovodi Zakon o igrama na sreću”  koji predviđa da kladionice i kockarnice budu najmanje 200 metara udaljene od škola, univerziteta i verskih objekata. Ova partija je i danas organzirila premjeravanje, slijedi potpisivanje peticije koju će uputiti nadležnim organima sa zahtjevom za ukidanje identificiranih objekata.

Trećeg dana akcije uočeno je još 7 nelegalnih kladionica, pa se tako broj kladionica koje se nalaze u blizini obrazovnih institucija popeo na 34! 

Narodni poslanik dr. Jahja Fehratović kazao da je Stranka pravde i pomirenja nastojala predstaviti realnost ovog problema kojem su glavna meta maloljetna lica – učenici. On je istakao da ovo nije partikularni problem koji se tiče jedne grupe, već cijelog društva. Pozvao sve faktore da se uključe u rješavanje ovog problema. 

Podsjećamo da su odbornici Stranke pravde i pomirenja pokušavali da u gradskom parlamentu nametnu raspravu o udaljenosti kockarnica i kladionica od obrazovnih ustanova i vjerskih objekata, ali je svaki prijedlog skupštinska većina odbila.

SANA