Srbin maltretirao bošnjaka u Prijedoru zbog grba BiH na prikolici (Video)

0
SHARE

On je jučer maltretirao i vrijeđao sugrađanina Azrina Hodžića, te na svom Facebook profilu objavio snimak na kojem se vidi kako tjera Hodžića da odlijepi naljepnicu sa grbom zastave BiH s prikolice

Prijedorska policija uhapsila je danas Renata Marjanovića (31) iz Prijedora, koji se sumnjiči za krivična djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, te tjelesna povreda, podvrđeno je za Faktor u prijedorskoj policiji.

On je jučer maltretirao i vrijeđao sugrađanina Azrina Hodžića, te na svom Facebook profilu objavio snimak na kojem se vidi kako tjera Hodžića da odlijepi naljepnicu sa grbom BiH s prikolice.

On je Hodžića natjerao da pogleda u kameru i kaže: “Izvinite, Srbi u Prijedoru, što sam lijepio zastavu BiH na prikolicu. Neću nikad više i poštujem Republiku Srpsku i Milorada Dodika”.

Hodžić je jučer novinarima ispričao kako se sve dogodilo na otpadu, gdje je išao da proda neki materijal. Kako ranije kazao, dok je istovarao materijal, Marjanović mu je prišao i rekao da ga šalje “grupa iz Banje Luke i Mrđa”, te da mora skinuti grb zastave s prikolice.

Dodaje da je prvo mislio da se taj momak šali, jer ga nikada ranije nije vidio. Međutim, Renato ga je, kaže, tada udario par puta i uhvatio za vrat.

– Govorio mi je da kada Dodik ne može imati zastavu Republike Srpske u kabinetu, da je ne mogu ni ja imati na prikolici. U jednom trenutku sam ga uhvatio oko struka i tada sam osjetio da ima pištolj za pojasom. Tada sam se još više prepao i šta ću… morao sam slušati šta mi govori. On je uzeo telefon i sve snimao. Svi mogu vidjeti kroz šta sam prošao – kazao je Hodžić novinarima.

Dodao je da se dugo nije osjećao uplašenije, te da je ponižen od strane Marjanovića. (Faktor)