STRAŠNI SNIMCI – Sjenica 2007. – Ovako je Ugljanin, policijskim čizmama, otimao džamije od IZ!

0
SHARE

U oktobru 2007. godine, pod direktnim nalogom Sulejmana Ugljanina, koalicionog partnera Vojislava Koštunice, u Sjenici se desio zastrašujući scenirao.

Nezadovoljan činjenicom da je Novi Pazar masovno stao uz Muftiju Muamera Zukorlića, koji je održao historijski govor na platou Mešihata, Mustafa Makić, osvjedočeni agent BIA i glavni stub Ugljaninove partije u Sjenici, je naručio od ministra policije kordon policije koji je upao sa čizmama u džamiju, u Ramazanu, skrnaveći svetu kuću, i na najgrublji način pohapsio predsatvnike Islamske zajednice na čelu sa Rešadom ef. Plojevićem.

Aktivisti SDA stranke su aplaudirali i skandirali u znak podrške ovom gnusnom činu. Kasnije je grupa huligana, predvođena Mustafom Makićem, predsjednikom SDA za sjenicu Nusretom Nuhovićem i oko stotinak aktivista SDA demolirala zgradu medžlisa i pokušala na isti način izbaciti predstavnike Islamske zajednice. Međutim, slobadrske džematlije su uspijeli odbraniti jedan dio zgrade medžlisa, dok je drugi ostao okupiran.

Da se nikada ne zaboravi dan, kada je SDA Sulejmana Ugljanina nasrnula na Islamsku zajednicu. Ugljanin se nikada nije izvinio muslimanima za gnusni čin koji je izveo. Sultan Valide džamija je i dalje u rukama onih koji su je oskrnavili, a zgrada Medžlisa je do danas podijeljena na dva dijela, kao simbol cijepanja Islamske zajednice.