STUDENTI KUPILI STARI KAUČ: Kad su otkrili šta je unutra počeli su se tresti…

0
SHARE

Troje studenata ostalo je bez teksta kada su otkrili šta se nalazi u starom kauču kojeg su kupili. “Izvadili smo to iz kauča, svi smo se tresli, a prvo što je Lara rekla bilo je: ‘Zaključajte vrata’”…
Troje studenata ostalo je bez teksta kada su otkrili šta se nalazi u starom kauču kojeg su kupili za 20 dolara.

Reese Werkhoven i njegove cimerice, Callie Guasti i Lara Russo, pronašli su u korištenom kauču 40.000 dolara, a novac su pronašli nakon što su išli provjeriti zašto je kauč toliko neudoban.

– Na dnu je bio patentni zatvarač, Reese je izvadio vreću i rekao da je to ili droga ili novac. Prestravili smo se i vidjeli da je novac – ispričala je Lara, javlja 7online.com, prenosi Večernji list.

– Izvadili smo to iz kauča, svi smo se tresli, a prvo što je Lara rekla bilo je: ‘Zaključajte vrata’ – rekao je Reese.

– Kada smo pronašli novac, prvo bez bez ikakvih papira i podataka, odmah smo počeli nabrajati gdje ćemo sve otići i kakav brod ćemo kupiti – ispričao je Reese.

– Komšije su mislile da smo dobili na lotu, jer je zid prilično tanak – dodao je Callie.

Novac je bio razmješten po kauču u omotnicama, a planovi kako će ga potrošiti nestali su kada su na kraju naišli na potvrdu o uplati sa svim podacima.

Otkrili su da novac pripada 91-godišnjoj gospođi koja je novac držala u kauču jer ne vjeruje bankama. No, kada je završila u bolnici zbog slomljenog kuka njena djeca su donirala kauč, ne znajući što je u njemu skriveno.

– Nismo ni raspravljali, odmah smo se svi složili da je to njen novac – ispričao je Werkhoven.
Poštenje se isplatilo jer ih je vlasnica kauča nagradila s 1.000 dolara.

Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)