Sutra je mjesec dana od ubistva Fahrudina Skarepa: Policajac ubica u utorak na slobodu?

0
SHARE

Sutra se navršava mjesec dana od ubistva Fahrudina Skarepa iz Tutina kojeg je ubio policajac kojem je određen pritvor od mjesec dana.

Verzije policije i svjedoka koji je bio sa Skarepom u automobilu znatno su različite a slučaj vodi novopazarsko tužilaštvo koje je policajcu Beloici odredilo pritvor od mjesec dana koji ističe u utorak.

Prema verziji policije oni su jurili švercere, međutim, automobil je bio prazan a svjedok je u svojoj izjavi koja je pročitana na protestnom skupu u Tutinu rekao da je cijelu akciju vodio načelnik policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović i da je na Skarepa pucano u trenutku kada je pokušao da izađe iz automobila.

Na internetu se pojavila fotografija automobila u kojem je Skarep ubijen, na kojoj se vidi ulazna rupa od metka na staklu vozača.

Ubistvo Skarepa uznemirilo je javnost i naišlo na osudu građana, lokalnih vlasti, političkih partija kao i Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Ovo nije prvi put da se u Tutinu pojavljuju problemi sa prekoračenjima ograničenja policije a najpoznatiji slučaj je sa Fahrudinom Mavrićem u kojem je svjedok mijenjao izjavu više puta a Mavrić osuđen na dugogodišnju robiju.