Sve je dokazano, ovako su se krale bebe

0
SHARE

Uz konsultacije sa ginekologom koji joj je vodio trudnoću, i u saradnji sa zetom, uspjeli smo da im upropastimo plan krađe bebe, tvrdi A. M. B., iz Sremske Mitrovice, koja je željela da podijeli svoje iskustvo sa svim roditeljima koji sumnjaju da su im djeca ukradena iz porodilišta. 
Da se nešto dešava, A. M. B. je shvatila jer je, kako kaže, osoblje bolnice svima pričalo drugu priču: zetovoj strani jednu, porodiljinoj drugu… Ženskabeba je na porođaju dobila čistu desetku, i iako nije imala žuticu, ipak su je izolovali, prenosi Alo.rs. 
– Kćerki nisu dali da je vidi, bebi nisu dali da sisa, a kad se majka bunila da hoće da je vidi, tjerali su je u sobu. Povjerila sam sumnje njenom ginekologu. Pobjesnio je i počeo da viče. Tražio je od nas da odmah odemo kod načelnika da to riješi, a ako ni tada ne daju bebu majci, da moja unuka potpiše da na svoju odgovornost nosi dijete kući. Naravno, zetu nisu dali da dođe do načelnika, ali poslije galame koju smo podigli, niko više nije branio viđanje bebe.
Porodica je kontaktirala sa zaštitnikom pacijenata i zdravstvenom inspekcijom. Kažu, niko ni prstom nije mrdno. Dobili su samo obavještenje o tome da je njihova žalba na ponašanje osoblja razmotrena i da je sve profesionalno odrađeno. 
Različita udruženja roditelja koji sumnjaju da su im bebe u posljednjih 60 godina završile u lancu trgovine djecom radi usvajanja uputila su prije desetak dana pismo na stotine adresa. Pismo je, prema riječima jedne od majki, Ane Pejić iz Rume, otišlo mnogim parlamentima u svijetu, međunarodnim organizacijama, UN i tijelima EU, svjetskim glasilima, srbijanskom predsjedniku, premijeru, poslanicima…
– Većina ljudi nam se javila pitanjem kako mogu da pomognu, ali nam je stiglo i nekoliko ponuda istražitelja iz Filadelfije i Londona. Oni nude pomoć našim organima u provođenju istraga – kaže Ana Pejić. 
Posebno interesantno pismo stiglo iz Škotske


Grupa roditelja podnijela je krivične prijave za djelo otmice i kidnapovanje beba, ali su one odbačene uz obrazloženje da je djelo zastarjelo.