Švedski milijarder poklanja 5 miliona dolara ako nađete rešenje za…

0
SHARE

Da, nije greška i nije lažna vest! Upravo je objavljeno da „The Global Challenges Foundation“ čiji je osnivač švedski milijarder László Szombatfalvy, planira da isplati 5 miliona dolara onome ko uspe da reši trenutnu veoma zapetljanu situaciju po pitanju svetskih zbivanja. I pritom se ne misli na isključivo probleme vezane za nasilje, stvar je mnogo diplomatskija…

Kao što je Szombatfalvy napisao na sajtu svoje fondacije u nedavno objavljenoj poruci, svetu je potrebna nova ideja i filozofija uređenja država, koja će izvući čitavu planetu iz problema kojima se ne vidi kraj, a za rešavanje uzroka je možda i prekasno!

The Global Challenges Prize 2017 će biti dodeljena onom pojedincu ili grupi, univerzitetu, kompaniji ili udruženju koje može poslovati bilo gde na svetu, a koje predloži najbolje alternativno rešenje za model državnog uređenja, bilo da taj predlog bude nešto poput „popravnog ispita“ za već postojeće i poznate ili kao potpuno nova reforma celokupnih nama do sada poznatih državnih uređenja. Novi model morao bi da bude jasan i jasno definiše probleme i ukaže u kojoj sferi uređenja bi morale da se naprave promene i koje, a neke na koje već sama fondacija ukazuje su – klimatske promene, prenaseljenost i povećanje broja stanovnika u određenim delovima svijeta, problem siromaštva i slični!

Ako vi imate rešenje za buduće generacije, za one koji tek dolaze, i želite da im obezbedite bolje uslove za život, a mislite da imate dobar plan, zašto da ne zaradite tih 5 miliona!

30. septembar je krajnji rok za prijavljivanje predloga, nakon čega će se spisak najboljih ideja pojaviti na sajtu fondacije, a predlozi će biti uključeni u dalju implementaciju, uz obaveznu novčanu nadoknadu za najbolju ideju!