Svirepo ubistvo Edina Zejćirovića: Trojica ga otela, tijelo pronađeno u rijeci Savi

0
SHARE

Osnovni sud u Brčkom na prijedlog Tužilaštva je odredio jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih da su 17. novembra u ovom gradu oteli, a potom na svirep način ubili Edina Zejćirovića iz Čelića, saopšteno je iz Tužilaštva u Brčkom.

Nezvanično, pritvor je određen Suanu H. (40), Suvadu D. (22) i Nihadu H. (26), svi iz Distrikta, zbog opasnosti da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

U Tužilaštvu nam je rečeno da se istraga u ovom predmetu nastavlja radi dokazivanja krivičnih djela otmice za koja je propisana kazna zatvora od jedne do deset godina i ubistva za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Tokom današnjeg dana policija u Brčkom dobila je dojavu da je viđeno tijelo u rijeci Savi, a u poslijepodnevnim satima pronađeno je. Prema posljednjim informacijama sumnja se da se radi o tijelu Edina Zejćirovića.

Izvor: Oslobodjenje.ba