Teniserki iz Novog Pazara Fatmi Idrizović dve titule u Antaliji

0
SHARE

Teniserka iz Novog Pazara Fatma Idrizović rekla je danas da je izuzetno zadovoljna svojim igrama na evropskom turniru za devojčice do 14 godina u Antaliji

Teniserki Fatmi Idrizović dve titule u Antaliji

Teniserka iz Novog Pazara Fatma Idrizović rekla je danas da je izuzetno zadovoljna svojim igrama na evropskom turniru za devojčice do 14 godina u Antaliji, gde je krajem prošle sedmice osvojila titule u singlu i dublu.

“Svaki meč bio je težak na svoj način, ali pokušala sam da igram svoj najbolji tenis, uspela sam i srećna sam zbog toga”, rekla je Idrizović.

Kao prva nositeljka, Idrizović je do finala turnira druge evropske kategorije u Turskoj izgubila samo jedan set, a u meču za trofej pobedila je domaću predstavnicu i četvrtu favoritkinju Melisu Senli sa 2:1 u setovima (3:6, 6:0, 6:2).

“Najteže je bilo u finalu. Nisam dobro ušla u meč, prvi set odigrala sam slabo, ali sam se smirila i postavila stvari na svoje mesto”, ocenila je Idrizović.

Ona je u Antaliji osvojila pobednički pehar i u dublu, gde je kao druga “kosturašica” sa Ruskinjom Sofijom Zujevom trijumfovala u finalu nad prvim nositeljkama Senli i Melisom Jakup Pur iz Turske sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

Početkom godine, Idrizović je stigla do polufinala na Božićnom kupu u ruskom Himkiju, dok je na Tarbu u Francuskoj takmičenje završila u prvom kolu.

Titula u singlu u Antaliji donela joj je 80 bodova i napredak do 22. pozicije na evropskoj rang listi do 14 godina.