Trump prijeti Erdoganu: Potpuno ću uništiti i razoriti tursku ekonomiju

0
SHARE

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump u ponedjeljak je ponovo zaprijetio uništenjem turske ekonomije.
Time je faktički dao Turskoj odriješene ruke za obračun s Kurdima na sjeveru Sirije.

“Kao što sam i ranije govorio, ako Turska učini išta što ja, u svojoj ogromnoj i neprevaziđenoj mudrosti, smatram nedozvoljenim, ja ću potpuno uništiti i razoriti tursku ekonomiju (već sam to radio)”, naveo je on na društvenoj mreži Twitter.

Prema njegovim riječima, Turci, Evropljani i drugi moraju voditi računa o zarobljenim borcima IDIL-a i njihovim porodicama.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over…

“SAD je učinio više nego što je iko mogao očekivati, uključujući i zauzimanje 100 posto kalifata ISIL-a. Sada je vrijeme da drugi u regiji, a neki su veoma bogati, štite vlastitu teritoriju”, napisao je predsjednik SAD-a.

Ranije je Trump na Twitteru objavio “Kurdi se bore s nama, no mi smo platili velike svote novca i opreme da to učinimo. Bore se protiv Turske desetljećima”.