TUGA DO NEBA: Sud odlučio – njihova beba mora da umre!

0
SHARE

Jedanaestomjesečna beba neće ostati u životu, odlučio je sud! Čarli Gard rođen je u avgustu prošle godine kao zdrav dječak. Roditelji Koni i Kris su bili presrećni zbog prinove, ali nakon osam nedjelja počeli su problemi.

Beba je odjednom počela da slabi, a kada su ga odveli kod ljekara ustanovljeno je da Čarli ima rijedak genetski poremećaj, zbog kojeg mu mišići slabe, a mozak trpi velika oštećenja.

Mali Čarli sada ima 11 mjeseci, a više od pola svog života priključen je na aparate zahvaljujući kojima i dalje živi. Ljekari u Londonu su rekli da za ovog mališana lijeka nema i da je najbolje da se isključe aparati kako se dijete ne bi mučilo. Međutim, roditelji dječaka Koni i Kris se sa ovim nisu slagali i počeli su da se sude sa bolnicom.

Prvo je sud u Velikoj Britaniji presudio u korist ljekara, a roditelji su onda pravdu potražili u Strazburu.

– Ne možemo da dopustimo da naša beba umre, ako postoji nešto što joj može pomoći. Nećemo ga se odreći bez obzira na sve. Zaslužuje šansu i život kao i svi drugi ljudi – poručili su roditelji nakon odluke suda u Londonu.

Koni i Kris nisu dobili podršku ni u Strazburu. Evropski sud za ljudska prava potvrdio je odluku britanskog suda i odlučio da se malenom Čarliju isključe aparati.
(Alo.rs)