TUGA DO NEBA U stravičnoj nesreći kod Livna IZGUBLJENA tri mlada života

0
SHARE

U stravičnom sudaru dva automobila na putu Šujica – Livno stradale su tri mlade osobe Almedin Tiro (24) iz Tomislavgrada, Mario Mikulić (29) iz Bugojna i Maro Drašković (36) iz Makarske. U udesu je teško povređena i Marijova majka, koja se zajedno sa njim nalazila u automobilu kojim je upravljao Drašković.

Rodbina, komšije i prijatelji Mikulića u Bugojnu su u šoku.

– Jadna Marija, prerano je ostala bez supruga, a sada i bez mlađeg sina. U Makarskoj su živeli kao podstanari gde je Marija radila kao kuhar. U Bugojno ih je navodno rent-a-car vozilom prevozio njihov prijatelj iz Makarske Maro Drašković, i da tako završe. Tragično da ne može gore. Uz to je i pre nesreće Marija je bila nešto bolesna. Sad joj je ostao jedan sin. Kazali su joj za tragediju. Samo ona zna kako joj je – rekao je za Avaz.ba jedan od rođaka Mikulića koji je u Livnu čekao završetak obdukcije stradalih.

Prema majčinoj želji, sina će joj ukopati u Bugojnu do oca.

Tuga vlada i Tomislavgradom. Porodica Tiro tuguje za stradalim Almedinom.

– Tragedija i šok. Teško mi je. Naš Almedin je bio divno dete, dobar radnik. Ne znam kako će mu majka Sabira ovo podneti, srčani je bolesnik – kazao je ispred livanjske mrtvačnice otac nastradalog Almedina Remzija Tiro kroz suze.

Smrskani automobili u saobraćajnoj nesrećiFOTO: AVAZ.BA / SCREENSHOT
Smrskani automobili u saobraćajnoj nesreći

Čekaju jednu od Almedinovih sestara da dođe, i ostalu rodbinu.

Prilažući fotografiju nastradalog brata na svojoj “Fejsbuk” stranici, dirljivu poruku napisala je njegova sestra Almedina Tiro:

– Živote moj, sunce moje milo, ne da sestra zlato svoje… Boli me duša živote moj, mladosti moja – stoji u potresnoj poruci na “Fejsbuku”.

Za razliku od Tire i Mikulića, za nastradalog Draškovića je, kao državljanina Hrvatske i meštanima Makarske, složenija situacija oko sahrane, jer se čeka sređivanje papirologije da se telo može prevesti preko granice.