Tutin – Policija traga za Damirom,koji je zaklao svoga oca mještani ubijenog znaju kao mnogo nezgodnog čovjeka

0
SHARE

Videvši oca kako u samrtnom ropcu obilno krvari i ubrzo umire, Damir je pobegao iz sela i od tada mu se gubi svaki trag.

Policija intenzivno traga za Damirom T. (20) zbog sumnje da je u subotu popodne nožem ubio svog oca Sabra (46) ispred porodične kuće u selu Pope, nadomak Tutina. Ubica je posle zločina pobjegao, a policija “češlja” okolinu, pa čak i granicu sa Crnom Gorom, piše “Blic”.

Do porodične tragedije došlo je u subotu, oko 14 sati, kada je Sabro zlostavljao svoju suprugu, Damirovu majku.

– Sabro se, vjerovatno pijan, jašući konja zaletio ka supruzi Zehri, koja se u posljednjem trenutku sklonila i izbjegla udarac životinje koja je gotovo u galopu išla ka njoj. To je video Damir, koji se želeći da zaštiti majku, sukobio verbalno, a potom i fizički sa ocem – priča izvor iz policije.

Posle kratke prepirke i razmene udaraca, mladić je utrčao u kuću i zgrabio nož.

– Noseći nož istrčao je iz doma i zaletio se na oca. Uslijedila je borba, rvanje i valjanje po dvorištu, dok su nesrećna Zehra i jedna rođaka sve to nemoćno posmatrale. U jednom trenutku, Damir je nožem posekao Sabra po vratu i bukvalno mu prerezao grkljan.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Profimedia/INSADCO Photography

Videvši oca kako u samrtnom ropcu obilno krvari i ubrzo umire, Damir je pobjegao iz sela i od tada mu se gubi svaki trag.

– Moguće je da će pokušati ilegalnim putem da pređe granicu i pobjegne u Crnu Goru. Ne isključujemo mogućnost ni da je, pod okriljem mraka, već prešao granicu, pa ćemo potražiti pomoć kolega iz Crne Gore – kaže izvori iz policije.

Iako se radi o tragediji kakvu mještani Popa ne pamte, ipak kažu da se takvo nešto moglo očekivati, da su odnosi u toj porodici godinama poremećeni i to zbog toga što je Sabro imao problema sa alkoholom.

– Gotovo da nije bilo dana kada nije bio pijan, godinama je maltretirao ukućane, Zehru i Damira, koje je znao da napadne i kada je trezan i to zato što nema ništa da popije. Pravio je probleme i ostalima u selu, išao je od kuće do kuće i tražio rakiju i vređao komšije kod kojih ne bi dobio ništa. Policija je zbog njega često posjećivala selo – priča jedan od mještana sela.

Policija je zbog prijava protiv Sabra u selu intervenisala oko 300 puta, ali se to uglavnom svodilo na opomene ili odvođenje do stanice na trežnjenje.

– Njegovim stopama je krenuo i Damir, i on je mlad počeo da se opija, ušao je u sukob sa zakonom, hapšen je zbog krađa, nasilničkog ponašanja, a jednom i zbog podmetanja požara.

Izvor iz policije kaže da gotovo da ne postoje šanse da se radi o samoodbrani. Damir je sa namjerom ušao u kuću, uzeo nož i nasrnuo na oca, navode iz policije.

izvor: Telegraf.rs