TUTINCI PLAĆALI OPŠTINI REKET ZA IZGRADNJU PUTEVA – Mnogi ostali i bez para i bez puta

0
SHARE

U Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, naselja u kojima putevi nisu asfaltirani ili su oronuli, koji imaju potrebu za izradom nove putne infrastrukture, asfalta, javna je tajna da njihovi mještani moraju ponovo plaćati neformalne dadžbine u narodu popularnije kao „reket“, da bi opštinari pokrenuli izgradnju tih puteva.

Nerijetko ti isti stanovnici ostaju i bez novca i bez puteva, a obzirom da nema nikakvih formalnih tragova o predaji novca, nemaju se kome ni žaliti.

Bez obzira što se putevi finansijraju iz državnih fondova, i što za sve to opštine dobijaju novac od republičkog budžeta, ovo je postala svakodnevnica i praksa u Sandžaku.

Najdrastičniji primjeri dešavali su se u Tutinu, gdje je naša redakcija došla do spiskova naselja, ljudi i iznosa novca koji su prikupljali i davali Opštinskim službenicima u Tutinu za izgradnju puteva. Puteve su neki dobili, neki ne, a neki djelimično.

U nastavku objavljujemo spisak seoskih puteva u Opštini Tutin za koje su njihovi mještani prikupklali novac, i isti predavali Opštinskim službenicima bez ikakve potvrde.

U ovom prilogu nedostaju učešća građana po ulicama u samom gradu što nadležni mogu utvrditi kao i proveriti datu informaciju na seoskom području.

Ako su prikupljena sredstva utrošena za datu namenu treba dokazati, a isto tako ako ne, kuda idu novčana sredstva naših komšija-građana Opštine Tutin.

 

Istraživački tim