U Hrvatskoj snimljen film o “islamskim teroristima”, ulogu glavnog teroriste igra Emir Hadžihafizbegović

0
SHARE

U Hrvatskoj je krajem septembra ove godine završeno snimanje dugometražnog filma “Divljaci”. Riječ je o filmu u kojem je obrađena omiljena tema aktuelne hrvatske politike, naročito predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.
Radnja filma “Divljaci” prati sitne hrvatske kriminalce koji nakon pljačke sportske kladionice, greškom dospiju u skroviti vehabijski kamp za obuku terorista koji se nalazi u Bosni i Hercegovini, odnosno u blizini Bihaća (Ovako je film predstavljen na zvaničnoj stranici Hrvatskog audiovezualnog centra). Prema izvještaju hrvatskih medija, ulogu najokorjelijeg islamskog teroriste igra iskusni glumac Emir Hadžihafizbegović. Pored Emira Hadžihafizbegovića u ovom filmu igra još nekoliko bosanskohercegovačkih glumaca, kao što su Nerman Mahmutović i Damir Kustura.
Hadžihafizbegović je za zagrebački Jutarnji list izrazio svoje oduševljenje ulogom u ovom filmu. “U filmu “Divljaci” imam veliku ulogu koja mi je super sjela. Stvarno je odlična uloga”.


Scenarista filma Velimir Grgić, koji glumi “okorjelog vehabiju”, kaže da će “Divljaci” premijerno biti prikazan početkom iduće godine, najvjerovatnije na festivalu u Berlinu. On kaže da je tema filma “međunarodni hit potencijal”.
Ovaj “međunarodni hit potencijal”je vjerovatni razlog što je hrvatska vlast odlučila pogurati film nakon snimanja sa preko tri milona kuna.

FOTO: Hrvatski glumac Ivan Ožegović glumi vehabiju NUSRETA koji je zarobio hrvatskog kriminalca ( Alen Liverić). Naravno, tu je i neizbježni narandžasti kombinezon da se pojača dojam da je riječ o pravim teroristima Isila.

Film “Divljaci” je ekranizacija velikohrvatske islamofobične propagande koju promovira predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a na koju je, očigledno, nasjeo i francuski predsjednik Emanuel Macron. Zato je radnja filma smještena u “vehabijski kamp za obuku terorista u blizini Bihaća, na granici sa Hrvatskom”, odnosno zato scenarista Grgić kaže da je ovaj film međunarodni hit potencijal.

 

PODIJELI