U Novom Pazaru održan skup podrške Srbima u Crnoj Gori, istaknut transparent: “Nemanjića kolevka uz srpsku spartu doveka”

0
SHARE

Srpska pravoslavna crka (SPC) organizirala je u Novom Pazaru skup pod nazivom “Moleban sa liturgijom za svetinje i verni narod u Crnoj Gori” .

Nakon priređene večernje službe(molitve) u Petrovoj crkvi održan je i molebana sa litijom (povorkom) do crkve Svetog Nikole u Novom Pazaru.

Na čelu povorke bio je istaknut transparent “Nemanjića kolevka uz srpsku spartu doveka”, a učesnici skupa, pretežno mladi, su pored vjerskih obilježja nosili, srpske zastave, zatave Ruske Federacije i zastave na kojima je pisalo “Stari Ras”.

Skupu i povorci je prisustvovalo više od hiljadu ljudi i održan uz prisustvo značajanog broja pripadnika MUP-a Srbije.

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine za Rašku oblasti je, povodom praznika Svetih otaca“, ranije najavljeno da će sveta arhijerejska liturgija biti održana u crkvi Svetog Nikole u Novom Pazaru.

Milos Peric@MilosPeric1244

Нови Пазар, управо!

Подршка Српској Спарти, Црној Гори!

Литију предводи Епископ рашко-призренски г. Теодосије.@KoSSevnews @N1infoBG

Sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa raško-prizrenskog vladike Teodosija, Eparhija raško-prizrenska sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom za Rašku oblast organizuje moleban sa liturgijom za svetinje i verni narod u Crnoj Gori”, navela je Eparhija raško-prizrenska Srpske-pravoslavne

Skup podrške Srbima u Crnoj Gori u Novom Pazaru je protekao bez incidenata.

(Snews)