U Novom Pazaru pred prinudnom upravom 30 zgrada

0
SHARE

Резултат слика за zgrade novi pazar

Od 85 stambenih zgrada u Novom Pazaru stanari njih 30 ni u dodatnom roku nisu izabrali upravnika pa im preti uvođenje prinudne uprave, rečeno je u lokalnoj samoupravi.

Prema podacima Odeljenja za inspekcijske poslove, prilikom kontrole stambenih zgrada utvrđeno je da je su stanari njih 55 izabrali upravnike i upisali svoje objekte u registar stambenih zajednica.

Kako u 30 zgrada nije ispoštovana zakonska procedura, inspektori će, po naredbi Ministarstva građevinarstva, u narednim danima pokrenuti postupke za imenovanje prinudnih upravnika u tim stambenim jedinicama.

“Iako je istekao zakonski rok, stanari i dalje imaju priliku da se dogovore i izaberu upravnika. Ukoliko to ne urade u narednih par dana, imenovaćemo prinudnog upravnika koji će zgradu upisati u registar stambenih zajednica”, rečeno nam je u Gradskoj upravi.

Nadležno odeljenje lokalne samouprave će prinudnog upravnika izabrati među 703 licencirana upravnika, a među kojima je i troje Novopazaraca.

Prinudnog upravnika će stanari plaćati od 143 do 257 dinara mesečno, u zavisnosti od toga koliko zgrada ima posebnih delova i da li poseduje garažu.

(Saznajemo)