U STRAZBURU UPRILIČENO DRUŽENJE UGLEDNIH BOŠNJAKA

0
SHARE

U subotu, 23.02.2019. godine u Bosnjackom dzematu u Strazburu upriliceno je Bosnjacko druzenje na kojem su prisustvovale brojne zvanice iz Francuske, Njemacke, Luxemburga, Bosne i Sandžaka. Predavac iz Sarajeva bio je sef ureda za Bosnjacku dijasporu Mensur ef. Pasalic, iz Njemacke muftija Pašo ef. Fetić, iz Luxemburga potpresjednik BKZ Asmir Bihorac i etnolog Sulejman Alickovic, a kao domacin skupa rijec je uzeo i predsjednik IZBF Sefadil Licina.

Na pocetku manifestacije Isah ef. Dacic sa polaznicima vjerske pouke izveo je kratak program koji je veoma odusevio sve prisutne. Sala je bila prepuna posjetiteljima i cjelokupni ambijent bio je prelijep.

Skup je bio propraćen sklapanjem novih prijateljstava i poznanstava uglednih Bosnjaka širom dijaspore. Okončan je prikladnom hair dovom i željom da se ovakva druženja i ubuduće nastave. Druzenje je organizirano povodom jubileja 15 godina ovog dzemata, u povodu cega se obratio i predsjednik dzemata Edin Grosic koji je govorio o historijatu dzemata, njegovim planovima i projektima.

Dopisnik SANA agencije iz dijaspore Asmir Bihorac