Ubili oca troje djece, pa to predstavili kao samoubistvo

0
SHARE

Nakon 9 godina od smrti Rifata Tiganja, konačno se steže obruč pravde. Naime, porodica rahmetli Rifata, od strane istražnih organa kao i od poslodavaca rahmetlije, dovedena je u zabludu, time što je porodici ubistvo Rifata predstavljeno kao samoubistvo, tvrdi supruga ubijenog. Tako je Mirsada Tiganj, ostala samohrana majka troje maloljetne djece.

“ Na radnom mjestu je ubijen a za sve ove godine mi ništa nismo znali. Tek smo u julu, prošle godine saznali kada sam ja pronašla obdukcijski nalaz nakon kojeg sam angažovala advokata. Utvrđeno je ubistvo a sve ove godine je to prikrivano. Nismo znali ništa, živjeli smo u zabludi. Niko nam dao obdukcijski nalaz niti nam je neko rekao šta se tu dešava. Mom svekru su predati svi papiri a on nije čitao jer je već sve bilo riješeno. Teško nam je. Proživljavamo traume svih ovih godina. Očekujemo pravdu, da će se što prije saznati izvršioci “, izjavila je supruga Mirsada Tiganj.

Videvši da je postupak istrage bio nezakonito zaustavljen, Više Javno Tužilaštvo u Novom Pazaru pnovo pokrenulo istragu. Ujedno je izdata i naredba za DNK vještačenje 12 lica, među kojima su i vlasnici firme u kojoj je radio rahmetlija.

“ Policija je živjela u pravnoj ali i pravoj zabludi, misleći da je Rifat izvršio samoubistvo. Punih 9 godina, nikada nije obdukcijski nalaz dostavljen zvanično porodici. Kada sam ja došao do tog nalaza, pismenim aktom sam inicirao nastavak istrage. Istraga je bila u “ fioci “. Ko je ovu istragu stavio u “ fioku “ činimo sve napore da to saznamo. Policijski inspektor, koji je jedini tada nakon ubistva preduzeo neku radnju, tražio je od tužioca da se uzme saglasnost za DNK vještačenje. Ni tužilac a ni sudija nikada nisu to uradili. Očekujemo do maja rezultate “, završava advokat Munever Kuč advokat.

Porodica očekuje nezavisnu istragu, kako bi se pronašli naručioci i izvršioci ovog svirepog ubistva.

SANA – Zerina Bojadžić