Ubio 3.000 ljudi, a sad umire u mukama: Najboljeg ubicu Pabla Eskobara puštaju na slobodu?

0
SHARE

Valeskez, koji je za Eskobara ubio nekoliko stotina ljudi, boluje od kancera i ostalo mu je svega nekoliko meseci života

Džon Hairo Velaskez (57), surovi ubica Pabla Eskobara za kojeg se veruje da je ubio oko 3.000 ljudi, moli da ga puste iz zatvora na slobodu jer je oboleo od raka.

Velaskez, poznatiji pod imenom Popaj, tražio je da mu ukinu zatvorsku kaznu nakon što su mu lekari dijagnostifikovali kancer stomaka i rekli mu da mu je preostalo svega tri meseca života.

On je molio da mu se dozvoli da poslednje dane provede u kućnom pritvoru, gde bi i primao terapiju za ovu tešku bolest. Lekari kažu da bi Velaskez mogao da poživi još šest meseci ukoliko bi primao terapiju u adekvatnim uslovima.

Kako prenose mediji u Kolumbiji, Velaskez je nedavno hitno prevezen u bolnicu nakon što je njegovo zdravstveno stanje počelo naglo da se pogoršava. Njegov advokat je potvrdio da je Popaj odveden u bolnicu i dodao da su mu rađene brojne analize krvi, i da se još čekaju rezultati.

On nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje navode da je njegov klijent oboleo od kancera.

“Ni moj klijent ni ja se još nismo zvanično oglasili po tom pitanju. Čudno mi je kako cure informacije u medije, kada još ništa nije zvanično saopšteno”, rekao je advokat Andres Vilega.

Pablo Eskobar sa sinom

Pablo Eskobar sa sinom Foto: Profimedia/AFP

Takođe, nije hteo da govori ni o tome da je zatraženo da Velaskez bude pušten iz zatvora.

Podsetimo, Velaskez je bio jedan od glavnih svedoka saradnika u slučajevima protiv Pabla Eskobara. Iz zatvora je pušten 2014. godine, a potom je 2018. ponovo uhapšen pod optužbama za iznudu, nasilničko ponašanje i planiranje krivičnih dela. Smešten je u zatvor Valedupar u Kolumbiji.

Velaskez je priznao da je organizovao više od 3.000 ubistva, kao i da je pomogao u planiranju bombaškog napada na putnički avion u kom je stradalo 110 ljudi.

Priznao je da je lično ubio 257 ljudi, među kojima su i brojni političari.

(I. N.)