Ugljanin: Ljajić je politički prevarant koji birače koristi kao ovce za šišanje

0
SHARE

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin nazvao je danas lidera Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića “političkim prevarantom koji živi u Beogradu i koji bošnjačko biračko tijelo koristi kao ovce za šišanje”.

On je komentarišući to što su odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji je Ljajić osnivač, u skupštinama Novog Pazara i Sjenice odbili da podrže prijedlog SDA Sandžaka za promjenu naziva ulica kazao da se radi o “čudnim stvarima”.

“Evidentno je da je tim odbornicima bila koaliciona obaveza da tako postupe, a Ljajić će morati da objasni i suoči se sa svojim ponašanjem. Mi sa njim nemamo ništa, Deklaraciju o strateškom partnerstvu smo potpisali sa predsjednikom SDP-a Nihadom Hasanovićem. Sa njima ćemo narednih dana razgovarati o tome da li su odustali od tog sporazuma nakon čega ćemo se oglasiti”, poručio je Ugljanin.

Podsjećamo da skupštine Novog Pazara i Sjenice nisu raspravljale o prijedlogu SDA Sandžaka o promjeni naziva ulica jer je glasovima odbornika SDP-a, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije skinut sa dnevnog reda.

Te stranke čine vladajuću većinu u Novom Pazaru i Sjenici, dok je Stranka pravde i pomirenja u opoziciji.

Prijedlog o promjeni naziva ulica usvojio je samo lokalni parlament Tutina, u kojem SDA Sandžaka ima apsolutnu većinu.

izvor: Radiostoplus