“USTANI BOĆO, AJMO KUĆI, LJUBI TE MAMA” U belom kovčegu sahranjen dječak (5) koji se juče udavio u Rzavu

0
SHARE

“Ustani Boćo, ustani čedo…. Ajmo kući, ljubi te mama… Brat te čeka… Nije ovo istina, je li tako sine, ti si se samo prehladio, ti ćeš doći meni…”

Orilo se Arilje danas od jecaja Vesne Aleksić, i sa njom plakalo, dok se nadvijala nad odrom svog mlađen sina koji je sahranjen na lokalnom groblju.

Otac Aleksandar i majka Vesna nad odrom sina BoškaFOTO: V. LOJANICA / RAS SRBIJA
Otac Aleksandar i majka Vesna nad odrom sina Boška

Niko joj nije mogao uzetu nadu da će njen sinčić nekako ustati i umiljato se nasmejati.

Njen Boško, petogodišnjak, stradao je juče u reci Rzav u centru grada kada je upao u nabujalu reku. Mutna voda odnela ga je par kilometara naniže u mesto Sastavke, gde se Rzav već uliva u Moravicu. Posle dva sata potrage dečakovo telo je pronađeno nasukano na granje uz obalu, pa je pokušana reanimacija, ali bezuspešno.

Tužna povorka ispraća Boška FOTO: V. LOJANICA / RAS SRBIJA
Tužna povorka ispraća Boška

Život u nemaštini

Boškova porodica, rekli su nam danas utučeni rođaci i poznanici, živi u velikoj nemaštini. Kumili su i molili da svako ko može da im pomogne, da bi Viktoru barem olakšali teško detinjstvo.

– Tuga božija, do neba tuga… Aleksandar je došao iz Republike Srpske, oženio Vesnu dobili su dva zlatna sina. Mučili su se za svaki dinar da bi deci obezbedili najosnovnije, ali često ni za to nisu imali.

Boško Karišik udavio se juče u reci RzavFOTO: V. LOJANICA / RAS SRBIJA
Boško Karišik udavio se juče u reci Rzav

Žive u trošnoj kući, Vesna se snalazila, ranije je radila u Domu zdravlja, sada je angažovana kod privatnika kao krojačica. Pričala je da su Boška i Viktora hteli da izbace iz vrtića zbog neplaćenih računa.

Mesto gde je dečak upao u rekuFOTO: V. LOJANICA / RAS SRBIJA
Mesto gde je dečak upao u reku

Ako Vesnin lelek ne može da dopre do ušiju oni ko mogu da pomognu, neka se čuje barem ovaj moj apel – ispričao nam je prijatelj unesrećene porodice.

Trebalo je uskoro da ga krste

Za manje od dva meseca Vesna i Aleksandar je trebalo da krste dete, reče familija da je krštenje bilo zakazano za Đurđevdan.

Pokojni Boško i njegov brat Viktor FOTO: V. LOJANICA / RAS SRBIJA
Pokojni Boško i njegov brat Viktor

– Ja sam mu dao ime Boško. Moj ponos, moja dika. Bio je kod mene u Republici Srpskoj za Božić, pevali smo zajedno “Ružo rumena”. Molio sam Vesnu da još malo ostane sa mnom, rekla mi je “ne mogu da ga razdvajam od Viktora”. Danas su se, evo moji unuci razdvojili – rekao je nad belim kovčegom Boškov deda, Aleksandrov otac.

Veliki broj Ariljaca našao se danas u povorci koja je dečaka ispratila na večni počinak.

Izuzimajući ujaka Vladimira i brata Viktora, trenucima kada je Boško juče upao u Rzav, u parkiću i na obližnjem šetalištu nije bilo ama baš nikoga ko bi mogao da pomogne.

Policiji se, saznajemo, nije javio niko ko bi eventualno posvedočio o trenutku kada je mališan uleteo u reku a ona ga odnela.