Velika tragedija: Preminula učenica osmog razreda, a u nesreći poginuo i mladi fudbaler

0
SHARE

Od težine povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u blizini sela Krasulje, na magistralnom putu Sanski Most – Ključ, jučer je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću preminula 15-godišnja Emina P. iz Sanskog Mosta.

Iz ove zdravstvene ustanove su nas informisali kako su svi napori ljekara da joj spasu život bili bezuspješni i pored nekoliko operacija kojima je bila podvrgnuta, te da su uzrok njene smrti teške povrede unutrašnjih organa praćene krvarenjem.

Podsjećamo da je tada, na licu mjesta, poginuo 22-godišnji mladić porijeklom iz Egipta Abdulrahman Sabri, u čijem autu je bila maloljetnica, a povrijeđen je i 58-godišnji muškarac.

Prema policijskom izvještaju, do saobraćajne nesreće je došlo nakon što je FIAT punto, u kojem su se nalazili mladić i tinejdžerka, zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario s drugim automobilom, koji mu je dolazio u susret.

Emina je bila učenica osmog razreda Osnovne škole “Peti oktobar”, gdje su se od nje oprostili emotivnom porukom.

“Utihnula je dječja graja, zamijenile su je nezaustavljive suze i očajni jecaji. U srcima našim nemjerljiva je bol zbog izgubljenog mladog života, zbog prazne stolice koja će nas podsjećati na jednu tihu, lijepu djevojčicu, djevojčicu koja se mijenjala, a opet ostajala ista. Emina naša, živjet ćeš vječno u sjećanjima svojih drugova, svih učenika i uposlenika škole”, stoji u poruci iz ove škole.

Inače, nastradali mladić je rođen u Kairu, glavnom gradu Egipta, ali je imao bosanskohercegovačko državljanstvo i živio je u Velečevu, odakle je porijeklom njegova majka. Aktivno je igrao nogomet i bio član Nogometnog kluba Ključ iz istoimenog grada, odakle je trebalo da pređe u Podgrmeč iz Sanskog Mosta – prenose Nezavisne.