VEO CRNE MISTERIJE: NIKO NE ZNA GDJE JE PRALJAKOVO TIJELO!

0
SHARE

Hrvatski portali podsjećaju da je holandsko tužilaštvo u petak objavilo preliminarne rezultate obdukcije po kojima je ustanovljeno da se Slobodan Praljak otrovao cijanidom. Međutim, još uvijek nije poznato kada će njegovo tijelo da vrate u Hrvatsku, i da li će ono morati da ostane u Holandiji do kraja istrage.

Hrvatska televizija je saopštila da bi tijelo moglo najpre da vrate u bolnicu u kojoj je Praljak preminuo, ali to nije potvrđeno. U holandskom Institutu za fiziku, gdje je obavljena obdukcija, kažu da nemaju ovlašćenja da daju informacije o slučaju, pa su hrvatske novinare uputili na Kancelariju javnog tužioca.

 

– Znamo da je Praljak izrazio želju da njegov ispraćaj bude intiman. Jedan od mogućih scenarija je da bi, poštujući njegovu volju, tijelo Slobodana Praljaka moglo u Hrvatsku da bude prebačeno u tajnosti. Hrvatska ambasada inače već dva dana ne daje informacije o ovom slučaju – javio je iz Haga reporter HRT, a prenijeli hrvatski mediji.

 

Mediji su prije nekoliko dana objavili da postoji pismo u kojem je Praljak još prije nekoliko godina tražio da se u slučaju njegove smrti ne organizuje sahrana.

 

– Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju – napisao je tada Praljak.

(Republika.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here