Vučić čestitao rođendan Erdoganu: Mi smo vaši iskreni prijatelji

0
SHARE

Veliku važnost pridajem razvoju srpsko-turskih odnosa i drago mi je da su oni u stalnom porastu, istakao je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je uputio danas predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu čestitku povodom rođendana, prenosi Anadolu Agency (AA).

„Ovom prilikom želim da izrazim svoje veliko poštovanje za Vaš predan rad, koji se poštuje ne samo od strane građana vaše zemlje, već i od mnogih izvan njenih granica“, istakao je Vučić.

Dodao je da veliku važnost pridaje razvoju srpsko-turskih odnosa i da mu je drago da su oni u stalnom porastu, sa sve intenzivnijim političkim dijalogom i sve većom ekonomskom saradnjom.

„Srbija, kao istinski prijatelj i pouzdan partner Turske, će dati puni doprinos radu Visokog savjeta za saradnju, čija će druga sjednica biti održana tokom vaše sljedeće zvanične posjete“, naglasio je Vučić.

Vučić je izrazio nadu da će uskoro ponovo ugostiti Erdogana u Srbiji.

„Bit će mi velika čast da vas ponovo, nadam se uskoro, ugostim u Srbiji, da zajedno proslavimo značajan jubilej – 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naše dvije zemlje“, navodi se u čestitki Vučića, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.