Vučić obećao fudbalerima: Ako osvojite Mundijal, rekordna nagrada svih vremena

0
SHARE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, tokom prijema fudbalske reprezentacije Srbije pred Mundijal u Rusiji, da će ekipa dobiti nagrade i to za prvo mjesto deset miliona eura, za srebro pet miliona eura, a ukoliko prođu u grupu 500.000 eura, javlja Anadolu agency (AA).

Vučić je na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije u Beogradu, nakon prijema fudbalske reprezentacije Srbije pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji zahvalio “marljivim momcima koji vole Srbiju i koji se bore za svoju zemlju”.

“Što se tiče nagrada, one su rekordne. Ovlašćen sam da saopštim da ukoliko naši momci osvoje prvo mesto na Svjetskom prvenstvu, da će biti apsolutno rekordna nagrada svih vremena – deset miliona eura. Ukoliko osvoje srebrnu medalju pet miliona eura, a da će ukoliko prođu u grupu imati 500.000 eura i da ne nabrajam dalje”, rekao je.

Kako je objasnio, ne misli da je za njih to novac koji je presudan, ali da je Srbija želela da im pokaže koliko je to važno za zemlju.

On je njima poželeo mnogo uspjeha u Rusiji i rekao im da će cijela Srbija, svaki njen građanin svim srcem da ih bodri i da od njih očekuje odlične rezultate.

“Vjerujem u vašu snagu, timski duh, borbenost, znanje… Hvala vam što volite našu zemlju i što se za nju borite”, kazao je.

On je prognozirao i da će mnogi da se iznenade rezultatom.

“A podrazumeva se da reprezentaciju Švajcarske ubedljivo pobedite”, zaključio je.

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kazao je da smatra da je ovo prvi put da je neko nešto obećao, a da je to i ispunio.

“Bio sam u prilici pre par dana sedim u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji mi je tada obećao pomoć, koju smo dobili za svega par dana. Izdvojiti stvar iz budžeta za sportsku stvar u ovoj situaciji je velika stvar”, rekao je.

On je kazao i da će njegov tim “uraditi sve da ne pokleknu i predstave Srbiju na pravi način”.

Kapiten Aleksandar Kolarov kazao je da je i tokom kvalifikacija Vučić bio uz njih, zahvalivši mu na to.

“Hteo bih još da kažem da idemo na Svetsko prvenstvo, da smo napravili sjajan rezultat, ali kad smo već došli na to takmičenje, nećemo biti kao turisti tamo”, naveo je.

On je izrazio “duboko uvjerenje” da ekipu od trenutnih 27 osoba čine kvalitetni ljudi.

Kolarov je pozvao predsednika Srbije da poseti njihov kamp u Rusiji.

Srbija će igrati u grupi “E” protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji od 14. juna do 15. jula.