Vučić: Sada mi je Amerika rekla šta želi. Dođe mi da uzmem konopče…

0
SHARE

Imao sam ozbiljan, otvoren i odgovoran razgovor sa američkim ambasadorom u Njemačkoj i specijalnim izaslanikom predsjednika Trampa Ričardom Grenelom i tačka. To je sve što mogu da kažem – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Kovinu obraćajući se novinarima posle otvaranja vjetroparka Čibuk 1.

Vučić je rekao da će povodom tog susreta izaći u javnost kad ozbiljno promisli šta će reći i šta nam je činiti jer mu cilj nije dobijanje političkih poena.

On je rekao da je primoran da sluša gluposti i bajke, a stvarnost je da “nam niko ne nudi nikakvu podjelu, da nam niko ne nudi ništa!”

On je na taj način burno reagovao na naslove u štampi u kojima nam navodno Amerika nudi ovo ili ono i rekao: Lijepo mi dođe da se objesim o ovaj ovdje vjetrogenerator… Da čovjek uzme konopče i da se objesi kad pročita tako nešto… Ljudi, niko nam ne nudi nikakvu podjelu, niko nam ne nudi ništa… Niko neće ništa da nam da… Svi hoće da vide Srbiju bez Kosova a da li će to da upakuju sa žutom mašnicom…

Na pitanje o srpskom ministarskom mjestu u novoj prištinskoj vladi, Vučić je rekao da se u suštini albanska politika svodi na to kako da izbace Srbiju. Srbi koji im nisu remetilački faktor njima ne smetaju, ne predstavljaju im problem jer će služiti njihovim interesima, ali im smetaju Srbi koji imaju drugačije mišljenje… Oni im nisu dobrodošli…

Vučić je rekao da Kurti nastavlja tamo gde je Haradinaj stao i to u još snažnijem svjetlu i da je takva politika nedvosmislena, ali da time nismo ni uplašeni ni fascinirani.

Uskoro promjene u SNS

Vučić je danas najavio da će uskoro biti promjena u njegovoj stranci.

– Neki su lagali kako neću da predam vlast na izborima. Na svakim izborima kada neko drugi pobjedi predaću vlast. Ali rekao sam da me neće pobjediti na izborima, već da ću prije ja da odem, rekao je Vučić komentarišući optužbe opozicije.

Vučić je podsjetio da je prije par godina najavio da će sam otići sa vlasti kada bude imao 26 odsto podrške, prenosi je Tanjug.

– Koliko mi se čini, sada je više nego dupla podrška, i to pet ili šest godina kasnije, konstatovao je on. Što se stranke tiče, kaže, uskoro će biti promjena.

– Da vam nešto kažem, to za naše ljude na KiM nije dobra poruka, ali za nas u Srbiji… Nismo nešto naročito uplašeni, ni fascinirani… Ja sam slušao tog gospodina koji prijeti mojoj ćerci maloljetnoj, nisam naročito fasciniran ni njegovom hrabrošću, niti likom i delom kao neki u Beogradu… Nismo nešto naročito uplašeni da će nešto da preduzmu… Kako bih rekao, kao što dizgini ili kajasi nisu u našim rukama, još su manje u njihovim… – rekao je Vučić objasnivši da to tako izgleda kad neko ne razumije svoju poziciju u politici te da je neodgovornost inače imanentna njihovoj politici.

On je dodao da će Kurti na kraju u vladu uzeti Radu Trajković, na to jedno zagarantovano mjesto za Srbe, iako za nju niko nije glasao, čak ni članovi njene familije, prenosi Kurir.