Vučić: Tači ne drži reč ni dva minuta!

0
SHARE

Image result for vucic

Izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon dijaloga u Briselu pokazuje da Priština nije voljna ili sposobna da održi svoju riječ duže od dva minuta i da ne rade ništa u skladu sa onim što je dogovoreno, rekao je Aleksandar Vučić.

Nakon sastanka u Briselu u utorak uveče, koji je sazvala visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, i Tači i Vučić su naveli da je taj sastank pomogao u smanjivanju tenzija.

Međutim, Tači je takođe izjavio da misli da su “lideri Srbije počeli sa priznavanjem nezavisnosti Kosova” i da je “Kosovo odgovorilo na poziv na rat Srbije pozivom na mir”, što je suprotno onome što su obe strane dogovorile – da ne daju izjave koje bi mogle da izazovu ponovne tenzije, piše “Politiko”.

“Ovakva izjava pokazuje da nisu u stanju ili da ne žele da održe reč duže od dva minuta. Oni ne rade ništa u skladu sa stvarima koje smo dogovorili”, kazao je Vučić u izjavi za evropski portal.

Tačijevu izjavu komentarisala je i Mogerini, koja je upozorila da će dijalog biti manje konstruktivan ako dve strane budu komentarisale jedna drugu.

Mogerini je izrazila nadu da će narednih sati i dana biti manje tih komentara, a da ćemo se, kako je rekla, više angažovati na rešavanje otvorenih problema koji su pred nama.

Nastavak neprijateljske retorike Prištine i Kosova odmah nakon sastanka podvukao je koliko krhak ostaje odnos dvije strane, navodi “Politiko”.

Portal podsjeća i da su tenzije porasle ranije ovog mjeseca nakon što je Beograd poslao probnu liniju voza Beograd-Kosovska Mitrovica, obilježenog sloganom “Kosovo je Srbija”, a koji je vraćen u Beograd nakon što je Kosovo poslalo na sever specijalnu policiju.

(Alo)