ZBOG PADA TEMPERATURE NOVI PAZAR VRAĆA NOVOGODIŠNJE UKRASE

0
SHARE

NOVI PAZAR, 7. maj 2019 – Skupština grada Novog Pazara donijela je jutros na vanrednom zasjedanju odluku o hitnom vraćanju novogodišnjih ukrasa, zbog veoma niskih temperatura za ovo doba godine.

Kako saznajemo, na ovakvu odluku gradski čelnici su se odlučili nakon brojnih pritužbi građana, koji su ih poslednja dva dana zvali da ih pitaju zašto još uvek nema nikakvih novogodišnjih ukrasa i “da li su oni normalni da se smrzavamo dok šetamo, a nigdje nema lampica i Deda Mrazeva”.

– Grad Novi Pazar je još jednom pokazao da nas nijedna situacija neće dočekati nespremne. Jutros od šest vrijedni ljudi iz komunalnih službi rade na postavljanju novogodišnjih ukrasa u ulicama prvog prioriteta, a odmah zatim o ostalim ulicama u širem centru grada – izjavio je zamjenik gradonačelnika, koji je napomenuo da bi postavljanje rasvete išlo mnogo brže da centrar grada nije potpuno raskopan.

On je naglasio da će do kraja dana sve lampice i ukrasi biti postavljeni, jedino će građani morati da se malo strpe za deda mraza na kružnom toku.

– Prošlogodišnji Deda Mraz je već viđena i na vanrednom tenderu koju smo jutros raspisali za nabavku novog novogodišnjeg dede, pobedila je firma “Keep light”, koji će obezbediti dedu u naredna dva dana. Imali smo sreću što kupujemo dedu van sezone kad im cena padne, tako da ćemo za svega par hiljada evra kupiti dedu čije je realna cena između desetine hiljada evra – napomenuo je zamenik gradonačelnika.

Zamenik gradonačelnika apeluje na građane da ovih dana budu tolerantni zbog gužvi koje će se stvarati u saobraćaju, jer je samo od juče do danas više od 5 hiljada kineskih turista uplatilo aranžman u Novom Pazaru zbog novootvorene staze na Pazarištu.