Životna priča / U nesreći ostala bez lica: “Volio sam je prije, a volim je i danas”

0
SHARE

Prekrasna životna priča dolazi iz Indije.

Jayaprakash Atinus oženio je svoju srednjoškolsku ljubav Sunithu, ali tek nakon gotovo deset godina od završetka srednje škole. Upoznali su se kao tinejdžeri, kad je Jayaprakash vidio Sunithu u školskom hodniku.

“Nisam mogao prestati buljiti u nju. Nikad u životu nisam vidio nekog poput nje. S vremenom smo postali prijatelji, no moje srce udaralo bi svaki put kad bih ju vidio s nekim drugim. Uskoro smo prestali komunicirati, a ni sami nismo znali zašto”, rekao je Jayaprakash. 

Razdvojili su se nakon srednje škole jer se Sunitha preselila, a nakon tri godine nazvala ga je povodom rođendana, što je njega jako razveselilo i “vinulo ga u visine”, prenosi 24sata

Nakon toga su ostali u kontaktu, a u novembru 2011. promijenio im se život, piše Daily Mail

Njihov zajednički prijatelj nazvao je Jayaprakasha i rekao mu da je Sunitha doživjela saobraćajnu nesreću. 

Nisam mogao vjerovati, bio sam u potpunom šoku. Nazvao sam ju dva dana kasnije i nisam uspio prepoznati njen glas. Kad sam joj došao u posjetu, bila je bez kose, nosa i usta i hodala je poput nemoćne starice. Bio sam shrvan i tad sam shvatio da je volim, iskren je Jayaprakash.

Istu noć ju je zaprosio. Rekao joj je da je on jedina osoba koja se može brinuti za nju. Sunitha je prihvatila zaruke i rekla “da”.

Danas žive u Bangaloreu, glavnom gradu indijske savezne države Karnataka i imaju dvoje djece.

Iako je naišao na razne negativne komentare, Jayaprakash tvrdi da ljubav nije nečije lice, već karakter. I dalje voli Sunithu svim svojim srcem, kao i ona njega.