Zločinac Karadžić se javio iz zatvora: Država se rađa u krvi ako želiš da bude tvoja

0
SHARE

Radovan Karadžić, osuđeni ratni zločinac koji zbog kršenja ratnih običaja, ubijanja civila i genocida služi doživotnu kaznu, javio se telefonom za vrijeme tribine u Crnoj Gori koji je vodio jedan drugi ratni zločinac – Momčilo Krajišnik.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Naime, Karadžić se uključio u tribinu u “Srpskoj kući” u Podgorici, na kojoj je prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik govorio o stvaranju Republike Srpske.

Karadžić se u tribinu uključio kada je Krajišnik rekao da je on najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske. Prvi predsjednik Republike Srpske ponovio je svoje ranije tvrdnje da se” država i djeca rađaju u krvi”.

“Ako želiš da imaš nešto svoje i da bude tvoje, a to je država i dijete, da ne bude tuđe, ono se rađa u krvi”, dodao je Karadžić.

Karadžić je tokom poziva poručio Srbima u Crnoj Gori da budu “blagi prema Crnogorcima jer oni trenutno imaju krizu identiteta”, kao i da ih treba razumjeti i prema njima biti tolerantan.

“U Crnoj Gori nema sukoba među narodom jer su u Crnoj Gori većinski narod Srbi, a svi sukobi koji su trenutno u Crnoj Gori su dinastičke prirode i to je sukob dinastija”, ocijenio je stanovnik Haga.

Nakon što je Karadžić završio Krajišnik mu je poručio da “prestane tamo da se izležava i dođe ovamo”.

Akademsku tribinu organizovali su Srpski nacionalni savjet i Srpski informativno-kulturni centar “Sveti Sava”.

Ovo nije prvi put da se ratni zločinci javno obraćaju telefonom. To je uradio i Ratko Mladić, pred puno širim auditorijem, a u organizaciji srbijanske televizije Happy.