ZOVU GA ČOVJEK ZVIJER| Ovaj Bošnjak će osvojiti svijet borilačkih sportova: Pogledajte o kome je riječ…

0
SHARE

Safeta Feratovića iz Gusinja, koji živi u Linzu, smo posjetili u njegovom klubu, gdje se priprema za novi meč kojeg je planirao ove godine u Salzburgu. Safet u Linzu u Austriji ima sportsku školu borilačkih vještina.

Sandžaklije koji žive širom svijeta , postižu izuzetno dobre rezultate u sportu od nekadašnjeg legendarnog trostrukog prvaka u maratonu Numana Ukića, do Hukića, Licine i Feratovića i mnogih drugih.

Osim što trenira mlade talente u Linzu i organizira im mečeve, Safet Feratović također uporno trenira i nosi titulu svjetskog prvaka “free fight/vale tudo” borilačkom sportu.

Safet koji je u krugovima bliskim ovome sportu poznatiji kao ”Safet The Machine” ove godine na jesen ce ponovo braniti titulu i najverovatnije ce biti izazivac iz Rusije. Safet se za odbranu titule intezivno priprema i to 2 puto dnevno po 3 sahata, ukupno 6 sati dnevno ovaj 115 kg teski sportista. Njegova sportska skola u Linzu Safet Gym izbacuje izvrsne sportiste u Jiu-Jitsu,Tekwando,Thaibox i Box. Na nase pitanje da li da ocekujemo uskoro neki mec u Sandzaku, Safet nam je odgovorio da bi volio da organizirana gala u Gusinju ili Novom Pazaru i da je moguce da iduce godine bude jedna borba organizirana u Sandzaku. Na nase pitane o mecu koji se organizira 22.08 u novom Pazaru nije puno komentarisao samo je kazao da bih se rado borio sa Golubovicem ukoliko Golubovicev menadzment moze da ga ispostuje. 

 Safeta Feratovića iz Gusinja, koji živi u Linzu, smo posjetili u njegovom klubu, gdje se priprema za novi meč kojeg je planirao ove godine u Salzburgu. Safet u Linzu u Austriji ima sportsku školu borilačkih vještina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here